Nic&Mic Chako Drinkglazen Dafu (set van 4)
€24,95
Het goede verhaal
Nic&Mic levert unieke, hoge kwaliteit producten, gemaakt van ogenschijnlijk waardeloze materialen. Van deze materialen maken zij mooie & duurzame producten. Dit doen ze zowel voor consumenten als voor bedrijven, als onderdeel van hun MVO beleid. Hun doel is om continuïteit van gedegen werkgelegenheid te bieden voor ambachtslieden in ontwikkelingslanden én bij te dragen aan een beter milieu en minder afval door het upcyclen van deze materialen.
Deze glazenset van Chako is een aanwinst voor iedere keuken. De glazen worden in Zanzibar gemaakt van geüpcycled glas van wijnflessen. Less is more, wij zijn dan ook gek op deze strakke vorm en lijnen van de set. De drinkglazen zijn dus duurzaam én mooi!
In een doosje zitten 4 met de hand gemaakte drinkglazen.
Afmetingen:
8 cm hoog & 7 cm doorsnee
Download hier het goede verhaal
6 op voorraad (kan nabesteld worden)
Duurzaamheidsbijdrage
Omdat deze glazen op Zanzibar worden geproduceerd, draag je door het kopen van dit product direct bij aan meer werkgelegenheid voor ambachtslieden uit Zanzibar. Nagenoeg alles op Zanzibar wordt geïmporteerd. Zo ook wijnflessen voor alle resorts en hotels. Doordat dit glaswerk wordt geëxporteerd, help jij direct mee met het terugdringen van de glasafvalberg door middel van het kopen van de mooie & duurzame drinkglazen!
Download hier het goede verhaal
Afmetingen | 7 × 8 cm |
---|
Gerelateerde producten
- Toevoegen aan winkelwagen
Het goede verhaal
Junion Hanenberg is Rotterdamer in hart en nieren, heeft zijn sporen verdiend in de marketing en voedingsindustrie en is oprichter van IntelligentFood. Die combinatie van eigenschappen bepaalt het DNA van IntelligentFood. Een écht lekker product is een harde eis, vermindering van voedselverspilling is bittere noodzaak, een gezond verdienmodel voor alle partijen is de commerciële insteek. In slogan-taal; goede smaak, goed gevoel, goede verdiensten. Achter (of beter gezegd naast) IntelligentFood BV staat een coöperatie die alle participanten inzage geeft in product, proces & resultaat. Een gedeelte van de omzet gaat naar een stichting die nieuwe bomen aanplant.
Annemarie Oord is taalkundige en journalist en heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring als tekstschrijver en eindredacteur. Vanuit haar eigen bedrijf tekstbureau Tekstkracht voert ze vanuit Twente een variëteit aan schrijf- en interviewopdrachten uit voor duurzame bedrijven en partijen in de accountancybranche. Zij is partner-aandeelhouder in een bedrijf dat content ontwikkelt op het gebied van leefstijl en vitaliteit.
Download hier het goede verhaal
Specificaties
ISBN: 9789001011819Taal: NederlandsBindwijze: paperbackAantal pagina’s: 114Uitgever: NoordhoffDruk: 1Verschijningsdatum: 15-9-2022 Twisted Jams
€5,00Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpaginaHet goede verhaal
Twisted Jams maakt jams en chutneys van tweedekans fruit en groenten. Te klein, te groot of te lelijk, het kan ons niet twisted genoeg! We maken bijzondere smaken zodat onze jams niet alleen lekker zijn op een croissant maar ook goed te combineren zijn met kaas, vlees, vis en groenten. We bieden werkervaringsplekken aan voor mensen die om welke reden dan ook op een zijspoor in de arbeidsmarkt zijn beland. Ze krijgen bij ons de kans en mogelijkheid om weer in een ritme te komen, werkervaring op te doen en uiteindelijk als dat lukt ook uit te stromen naar een reguliere arbeidsplek.
De onderneming
Mirjam en Angela kennen elkaar uit de horeca. Angela stond in de keuken en Mirjam voerde de bedrijfsleiding. Allebei met een eigen talent en sterke kanten: samen vormen ze een creatief duo met een missie. De powerladies van Twisted Jams maken jams, chutneys en relish van groente en fruit dat anders verspild zou worden. Producten die te groot, te klein, te krom of gewoonweg te ‘lelijk’ worden gevonden voor de verkoop. Veel groente en fruit belandt daardoor in de afvalbak, terwijl een scheve paprika net zo lekker smaakt als een rechte. Dat goed voedsel verdwijnt is natuurlijk te twisted voor woorden!
Door te betalen voor de grondstoffen probeert Twisted Jams de gehele keten te verduurzamen. De jams zijn gebaseerd op seizoensproducten en overschotten van telers en tuinders, maar zijn niet per se biologisch. Die brede aanpak is een bewuste keuze. Zo kunnen de dames alle aanvoer aannemen en verwerken, terwijl ze de samenleving helpen om minder groente en fruit te verkwisten.
Download hier het goede verhaal
- Toevoegen aan winkelwagen
Het goede verhaal
Met de Roze Bunker drink je de verspilling weg in een glaasje duurzame siroop! In de zoektocht naar een uniek drankje ontdekten de fruitslagers van Roze Bunker dat er bijna geen duurzame crafted soda’s van Nederlandse bodem te verkrijgen zijn. Dat vonden ze een gemiste kans. Daarom gingen ze zelf aan de slag om hun eigen soda’s te ontwikkelen: een siroop die mensen thuis kunnen aanmaken met kraanwater. De siropen van Roze Bunker worden gemaakt van vers fruit en verse kruiden, geoogst bij de boer of gered voordat ze in de container zouden verdwijnen.
Weg met weggooifruit! De fruitrevolutie voltrekt zich slok voor slok: sluit je aan bij de citrus movement en drink verspilling de wereld uit. De citroen is zo veel meer dan alleen het sap en de fruitslagers doen er dan ook alles aan om de weggooimeter op nul te krijgen. De schillen gaan op een cursus Italiaans bij lokale limoncellomakers en met de eigen fruit- en basilicumresten wordt volop geëxperimenteerd. Zeep, snoep, jam, candy bars, likeur, of biofuel voor de bunkermobiel; de creativiteit druipt er van af. Het enige wat jij hoeft te doen is ferme slokken nemen van deze supersoda met friszure citrus en kruidige, aromatische basilicum. Is dat geen verfrissend idee?
De onderneming
De fruitslagers van Roze Bunker gaan de plakkerige problemen uit de voedselindustrie te lijf met kilo´s puur fruit en verse kruiden. Een siroop wordt alleen gemaakt als deze daadwerkelijk iets toevoegt aan een beter voedselsysteem.
Waarom zou je water verplaatsen als dit gewoon uit de kraan komt? Door water pas op het laatst toe te voegen, scheelt dit veel transportvolume van een gemiddeld frisdrankmerk. Één fles Roze bunker staat gelijk aan één krat frisdrank! Dat scheelt opslag, heel veel sjouwwerk en bergen aan plastic.
Download hier het goede verhaal
- Toevoegen aan winkelwagen
Het goede verhaal
Nic&Mic levert unieke, hoge kwaliteit producten, gemaakt van ogenschijnlijk waardeloze materialen. Van deze materialen maken ze mooie & duurzame producten! Dit doen ze zowel voor consumenten als voor bedrijven, als onderdeel van hun MVO beleid. Hun doel is om continuïteit en gedegen werkgelegenheid te bieden voor ambachtslieden in ontwikkelingslanden én bij te dragen aan een beter milieu en minder afval door het upcyclen van deze materialen.
Deze set is ideaal om verschillende producten in te bewaren zoals noten of losse thee. Je hebt een mooi item in huis en tegelijkertijd draag je bij aan werkgelegenheid op Zanzibar én een schoner klimaat.
Potten met kegelvormige deksel met vlakke bovenzijde welke precies in het glas valt. Deze set bestaat uit 2 potten.
Afmetingen: 2x 16 cm hoog & 7 cm doorsnee
Download hier het goede verhaal
- Toevoegen aan winkelwagen
Het goede verhaal
Met de Roze Bunker drink je de verspilling weg in een glaasje duurzame siroop! In de zoektocht naar een uniek drankje ontdekten de fruitslagers van Roze Bunker dat er bijna geen duurzame crafted soda’s van Nederlandse bodem te verkrijgen zijn. Dat vonden ze een gemiste kans. Daarom gingen ze zelf aan de slag om hun eigen soda’s te ontwikkelen: een siroop die mensen thuis kunnen aanmaken met kraanwater. De siropen van Roze Bunker worden gemaakt van vers fruit en verse kruiden, geoogst bij de boer of gered voordat ze in de container zouden verdwijnen.
Sommige bessen wijken af van het ideaalplaatje, maar ain’t no such thing! De fruitslagers vinden gekke bessen juist te gek. Gekke Bessen is een ode aan het hele spectrum van de Nederlandse bessenwereld. Gekke Bessen zijn duurzame bessen! Een siroop gemaakt van bessen die normaal gesproken geweigerd worden, die er net wat anders uitzien. Die moeten we juist hebben! Smakelijke reststromen zwaaien hier de scepter. Zwarte bessen, frambozen, witte en rode aalbessen, appelbes, bramen… Alle uitgeperste pulpen gaan na een paar dagen fermenteren op azijn en zorgen voor complexiteit. Het wilde bramenblad en de verveine van de Warmonderhof zorgen voor een groene, frisse afdronk. Zo brouwen de fruitslagers een Nederlandse cassis: alsof je een besje doorbijt!
De onderneming
De fruitslagers van Roze Bunker gaan de plakkerige problemen uit de voedselindustrie te lijf met kilo´s puur fruit en verse kruiden. Een siroop wordt alleen gemaakt als deze daadwerkelijk iets toevoegt aan een beter voedselsysteem.
Waarom zou je water verplaatsen als dit gewoon uit de kraan komt? Door water pas op het laatst toe te voegen, scheelt dit veel transportvolume van een gemiddeld frisdrankmerk. Één fles Roze bunker staat gelijk aan één krat frisdrank! Dat scheelt opslag, heel veel sjouwwerk en bergen aan plastic.
Download hier het goede verhaal